Dzida, ten LG bedzie pewnie niebo lepszy niż obecny którym się posługujesz, ale ma jeden wg mnie mankament...tj. 8GB pamięci :? W moim LG G2 mini też mam tyle i powiem, że android 5.1 pobiera duży obszar pamięci. Do tego wrzucisz jakieś appki i może tel. trochę zamulać. Zaraz ściągnij jakąś appkę do czyszczenia pamięci podręcznej, jednocześnie kasując ręcznie aplikacje działające w tle i powinno być sii
Prośba o pomoc. W lumii 635 młodego ostatnio tak się porobiło:
Nie wysyła sms - a ijest komunikat ,, ponów próbę,, cały czas
Na ten sam numer można dzwonić.
On sms odbiera.
Pomogło kilkukrotne wyjmowanie i wkładanie karty sim.
Po 2 dniach wrócił ten sam problem, tylko doszedł komunikat - błąd karty sd. Skanowanie karty zakończone niepowodzeniem. Po wyjęciu karty sd tak samo - nie wysyła sms. Znowu kilkukrotne wkladanie i wyjmowanie baterii , karty sd i karty sim. Po którymś razie zadziałało, ale cały czas komunikat o karcie sd.
Wszystkie ustaiwenia i aktualizacje tak samo jak w mojej lumii 635 - te same zasięgi - u mnie działa.
Huawei P8 Lite - miał ktoś styczność z tym telefonem? Ważne, żeby była wersja Lite, bo wersja "pełna" to nie moje progi cenowe...
Córka użytkuje dość intensywnie i nic złego się nie dzieje. Polecam!
Na pierwszy rzut oka robi pozytywne wrażenie, proporcjami kształtów zbliżony do iPhona :lol: W teorii dual sim, ale tylko jeden slot masz 4G, drugi to 2G, czyli zaomnij od korzystaniu z neta na dwóch kartach. Jeśli nie korzystasz z dwóch numerów, to w jeden slot możesz sobie wsadzić kartę pamięci.
Dla mnie najwięszą słabością tego telefonu jest wyświetlacz - intensywność kolorów, ogólna pixeloza w porównaniu go GalaxyA5 jest po prostu slaba.
Jakość wykonania też słabsza niż w.w konkurent.
Huawei P8 Lite - miał ktoś styczność z tym telefonem? Ważne, żeby była wersja Lite, bo wersja "pełna" to nie moje progi cenowe...
Córka użytkuje dość intensywnie i nic złego się nie dzieje. Polecam!
Żonka ma, też nie narzeka.
Bateria mogła by być mocniejsza.
Jak w miarę intensywnie używa to trzeba codziennie ładować.
Jak mniej, to już pod trzy dni potrafi podejść.
Jak dla mnie, w automacie, ekran jest zdecydowanie za ciemny w porównaniu do mojej Lumi 735.
Ma założone etui i nie da się w nim robić zdjęć z lampą błyskową.
Sam siebie oślepia ze względu na grubość etui i wielkość otworów.
kazik4x4, dual sim mnie ani ziębi ani parzy, nie dlatego mnie interesuje ten telefon. A co do porównania P8 Lite vs. A5 to wiesz, A5 jest 300-400 zł droższy więc z racji różnej półki cenowej różnych rzeczy można wymagać i się spodziewać. Wziąłbym "pełną" wersję P8, ale niestety poza zasięgiem finansowym. Luki80a, etui raczej nie przewiduję Co do baterii to przede wszystkim dzwonienie i pisanie i zdjęcia (wiadomo, że nie jakieś nie wiadomo co, ale lustrzanki przy sobie nie noszę zwykle), czasem internet jak nie ma kompa pod ręką do tego jakieś aplikacje użytkowe czy jakaś gierka...poza tym bateria nie ma w sumie większego znaczenia, jak trzeba to się będzie ładować
Dziękuję wszystkim za opinie. Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania w kwestii tego modelu to chętnie wysłucham
rafiki, powinieneś być zadowolony.
Tak jak kazik4x4, napisał, albo dwie karty sim (tylko jedna 4G), albo sim i karta pamięci. Tak sobie producent wymyślił.
A w dzisiejszych czasach niestety telefony działają coraz krócej.
Prośba o pomoc: zmigrowalem Lumię 640 na Windows Mobile 10, wszystko pięknie śmiga, ale nie importują się kontakty z chmury do telefonu. Na telefonie konto skonfigurowane, niby wszystko OK, ale bez kontaktów lipa. W necie siedzę już kilka godz. nad tym. Czy zostaje tylko przepisanie ręczne? Czy Lumia umie importować z pliku CSV?
Prośba o pomoc: zmigrowalem Lumię 640 na Windows Mobile 10, wszystko pięknie śmiga, ale nie importują się kontakty z chmury do telefonu. Na telefonie konto skonfigurowane, niby wszystko OK, ale bez kontaktów lipa. W necie siedzę już kilka godz. nad tym. Czy zostaje tylko przepisanie ręczne? Czy Lumia umie importować z pliku CSV?
A nie prościej synchronizować kontakty z kontem, np gmail, Outlook?
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
czyli z 8.1 do 10 sam kontaktów nie trzyma pomimo konta outlook?
Na stronach MS jest napisane, że trzyma i po zalogowaniu się do konta outlook na telefonie, kontakty same się zaimportują. Jednak u mnie tak się nie stało, sam już nie wiem, może coś źle zrobiłem.
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 18:02 ]
Zamieszczone przez czto
A nie prościej synchronizować kontakty z kontem, np gmail, Outlook?
Były w Outlook. Wczoraj zaimportowałem je do gmaila, ale nie pociągnęło nr tel.
Uroki WM10. W związku z tym, ze mi niczego nie brakuje w WM8.1, to będę sobie spokojnie czekał na poprawki i stabilną dziesiątkę ... o ile wcześniej system ten nie podzieli losów dinozaurów.
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz